Artiest & Entertainment

Gross, grunge & alternative rock

Informatie

Gross is een 4-koppige rockband. Het zelf geschreven repertoire bevat invloeden van onder andere Red Hot Chili Peppers, Nirvana en Iron Maiden. Deze invloeden zijn samengesmolten tot een Gross geheel.

De heren van Gross merkte in hun eigen stad Lelystad weinig variatie in muziek. Daarom hebben zij de band opgericht. Het doel was om een vast muziekgenre los te laten en meer diversiteit te creëren in hun muziek. Dit beviel zo goed dat zij verder willen kijken dan Lelystad. De band heeft gestaan in voorprogramma’s van grote bands zoals: “The brew” en “Damage Inc” maar zijn momenteel gegroeid tot een hoofdact waardige band.

De harde gitaren en stevige ritmesectie zorgt voor een knallend geheel dat je nog lang bij zal blijven. Hoewel je oren exploderen en je hart je bloed sneller laat stromen, betrapt menig luisteraar zichzelf erop dat hij de volgende dag toch de liedjes nafluit.
Tijdens het timmeren aan de weg is Gross met menig muzikant in contact geweest. Zo heeft Bas Barnasconi (zanger van de band ‘Van Katoen’) Gross het volgende meegegeven “jullie hebben plezier in muziek maken en dat stralen jullie uit”.

Gross staat voor diversiteit en plezier maken. Dit is te horen in de variatie binnen het repertoire. Het ene nummer nodigt uit om te dansen terwijl het volgende nummer je uitnodigt om de haren los te gooien en mee te headbangen.

Line-up Gross:
Rene Blok – zang
Michel Groos – gitaar
Stephan Groos – bas
Guido Timmer – drums

Video

Boek nu