Artiest & Entertainment

Die Niederlieder

Informatie

Die Niederlieder

Die Niederlieder is een unieke muziekgroep die Hollandse klassiekers in een verrassend Duits jasje steekt. Natuurlijk riep dit project bij sommigen weerstand op, maar na het horen van de Duitse versies waren ook de grootste critici om. Deze Duitse vertalingen moet iedereen horen.

Die Niederlieder: meer dan een muziekgroep
Zij treden op met een drietal, viertal of vijftal. Dat ze meer zijn dan een doorsnee  muziekgezelschap hoor je niet alleen aan de unieke insteek van hun Duitse remakes. Je merkt het ook aan hun gevoel voor theater en performance. De klassiekers worden ingeleid door vermakelijk praatjes en zo weet Die Niederlieder het publiek nog  onvoorwaarderlijker aan zich te binden. Met hun charismatische performance weten zij een onvergetelijke sfeer neer te zetten.

Ontstaan van muziekgroep Die Niederlieder
Dit muziekgezelschap werd geboren nadat de leden de Duitse medemens wilden overtuigen van de schoonheid van de Hollandse liederen. Dat was aanvankelijk de eerste aanzet, echter  later bleek dat veel Nederlanders ook zeer gecharmeerd zijn van de Duitse vertalingen en vertolkingen. Het Duits geeft sommige liedjes zelfs een extra dimensie. Daarom is die  Niederlieder ook een verrassende verschijning op een stadsfestival of muziekfestival.

Duitse liedjes en oorspronkelijke nummers
Een mooi voorbeeld van een Nederlandstalige klassieker die door Die Niederlieder op prachtige wijze is omgezet naar het Duits, is bijvoorbeeld Die amsterdamer Grachten, oorspronkelijk Aan de Amsterdamse grachten van Wim Sonneveld. Een ander prachtig voorbeeld is Mein Flaches land die ook eerder door Jacques Brel in het Nederlands werd vertolkt. Of wat dacht u van Das Dorf, oorspronkelijk bekend als: Het Dorp. Deze rake vertalingen gecombineerd met levendige muzikale arrangementen, mooie zang en spetterende live performance maken van Die Niederlieder een unieke muziekgroep!

Line-up als vijftal:
Friedrich Hlawatsch : zang, teksten, viool
Rob Stoop :  piano, accordeon
Peter Wassenaar :  contrabas
Louis Ter Burg : percussie, mandoline
Mieke Stemerdink :  zang

Video

Boek nu